Приручник за пројектну наставу и наставу на даљину

,,Пројектна настава један је од најмодернијих и најкреативнијих приступа у организацији образовног процеса. Настава на даљину, иако има својих очигледних ограничења, тренутно је реална потреба. Кључ успеха ових метода лежи у рукама свих који раде у образовању! Уколико прихватимо изазове, погледамо мало даље од нашег сигурног круга колегиница и колега, мало даље од школског дворишта и ако почнемо да верујемо да је сарадња, добра комуникација, машта и критичко мишљење наших ученика важније од сваког појединачног предмета и сваке конкретне лекције из уџбеника, поделићемо са ученицима нешто суштинско, животно и заиста важно”.

Аутори Приручника су Милан Петровић, тим лидер организације „Научи ме“ из Ниша и Дениз Хоти, извршни директор Организације за развој каријере и омладинског предузетништва „Connecting“ из Панчева. Стручна сарадница је Оливера Тодоровић, помоћница директора Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Израду приручника и организацију вебинара спровели су НАЛЕД, организација „Connecting“ из Панчева и организација „Научи ме“ из Ниша у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) у оквиру пројекта Јавно-приватни дијалог који финансира USAID .