Наши ђаци воле предмет Српски језик

Наши ђаци воле предмет Српски језик

Наши ђаци воле предмет Српски језик

Републично такмичење из књижевности

Завршетак претходне недеље био је посебан за све који уживају у лепоти писане речи. У недељу, 23. маја, одржан је републички ниво такмичења ,,Књижевна олимпијада“. Ове године, услед специфичности организовања наставног процеса у епидемиолошким условима, прилику да своје знање из књижевности одмере међусобно имали су једино ученици осмог разреда.

Ученица наше школе Елена Димић је, након постигнутог успеха на окружном нивоу такмичења, своје оловке и знање укрстила са ученицима из целе Србије који су остварили пласман на републички ниво такмичења.

Овој вести морамо додати и чињеницу да је Елена, поред тренутних здравствених проблема, одлучно пригрлила своје знање и сигурна у себе приступила такмичњу и то из болничке постеље. Она се добро осећа, а њен опоравак, сигурни смо, биће много бржи и лакши услед постигнутог значајног успеха на републичком такмичењу.

Од могућих 20, Елена је на републичком нивоу такмичења ,,Књижевна олимпијада“ освојила одличних 16 поена. На тај начин, себе је сврстала у сам врх најбољих познавалаца градива из књижевности из програма основне школе. Показала нам је и доказала колико је важно да будемо храбри и да верујемо у себе, да пратимо своју унутрашњу снагу у остварењу својих снова.

Упорност је, заиста, друго име за успех. Поучени Елениним примером, додали бисмо да је за успех неопходна и одлучност.

Хвала, Елена, што си нас томе научила и честитамо на одличином успеху!

 Елена Димић 8/3

 

Окружно такмичење из језика и језичке културе

Наши овогодишњи осмаци нису одлични познаваоци само књижевности, већ се изузетно добро сналазе и у граматичким задацима. То нам је показала још једна ученица наше школе чијим успехом се поносимо.

Реч је о Катарини Јездић која је на окружном нивоу Такмичења из српског језика и језичке културе одржаном 16. маја у Крагујевцу освојила 3. место.

Катарина је показала да су морфологија, синтакса, фонетика и фонологија области у које се она заиста добро разуме. Честитамо јој на томе и желимо јој да и у наставку школовања настави да ниже овакве успехе!

 Катарина Јездић 8/5

 

Обе ученице, свака на свој начин, показале су нам како се воли један предмет.

Захваљујући њима, име наше школе пронашло је место у самом врху најбољих, што нас све чини изузетно поносним!