Naši đaci vole predmet Srpski jezik

Naši đaci vole predmet Srpski jezik

Naši đaci vole predmet Srpski jezik

Republično takmičenje iz književnosti

Završetak prethodne nedelje bio je poseban za sve koji uživaju u lepoti pisane reči. U nedelju, 23. maja, održan je republički nivo takmičenja ,,Književna olimpijada“. Ove godine, usled specifičnosti organizovanja nastavnog procesa u epidemiološkim uslovima, priliku da svoje znanje iz književnosti odmere međusobno imali su jedino učenici osmog razreda.

Učenica naše škole Elena Dimić je, nakon postignutog uspeha na okružnom nivou takmičenja, svoje olovke i znanje ukrstila sa učenicima iz cele Srbije koji su ostvarili plasman na republički nivo takmičenja.

Ovoj vesti moramo dodati i činjenicu da je Elena, pored trenutnih zdravstvenih problema, odlučno prigrlila svoje znanje i sigurna u sebe pristupila takmičnju i to iz bolničke postelje. Ona se dobro oseća, a njen oporavak, sigurni smo, biće mnogo brži i lakši usled postignutog značajnog uspeha na republičkom takmičenju.

Od mogućih 20, Elena je na republičkom nivou takmičenja ,,Književna olimpijada“ osvojila odličnih 16 poena. Na taj način, sebe je svrstala u sam vrh najboljih poznavalaca gradiva iz književnosti iz programa osnovne škole. Pokazala nam je i dokazala koliko je važno da budemo hrabri i da verujemo u sebe, da pratimo svoju unutrašnju snagu u ostvarenju svojih snova.

Upornost je, zaista, drugo ime za uspeh. Poučeni Eleninim primerom, dodali bismo da je za uspeh neophodna i odlučnost.

Hvala, Elena, što si nas tome naučila i čestitamo na odličinom uspehu!

 Elena Dimić 8/3

 

Okružno takmičenje iz jezika i jezičke kulture

Naši ovogodišnji osmaci nisu odlični poznavaoci samo književnosti, već se izuzetno dobro snalaze i u gramatičkim zadacima. To nam je pokazala još jedna učenica naše škole čijim uspehom se ponosimo.

Reč je o Katarini Jezdić koja je na okružnom nivou Takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture održanom 16. maja u Kragujevcu osvojila 3. mesto.

Katarina je pokazala da su morfologija, sintaksa, fonetika i fonologija oblasti u koje se ona zaista dobro razume. Čestitamo joj na tome i želimo joj da i u nastavku školovanja nastavi da niže ovakve uspehe!

 Katarina Jezdić 8/5

 

Obe učenice, svaka na svoj način, pokazale su nam kako se voli jedan predmet.

Zahvaljujući njima, ime naše škole pronašlo je mesto u samom vrhu najboljih, što nas sve čini izuzetno ponosnim!