Посета Основној школи ,,Свети Петар Ореховец” у Хрватској, у оквиру К121 Еразмус пројекта

Посета Основној школи ,,Свети Петар Ореховец” у Хрватској, у оквиру К121 Еразмус пројекта

Посета Основној школи ,,Свети Петар Ореховец” у Хрватској, у оквиру К121 Еразмус пројекта

У оквиру К121 Еразмус пројекта наставница енглеског језика Марија Јовић Стевановић имала је прилике да посети основну школу ,,Свети Петар Ореховец” у истоименој општини у Хрватској у улози екстерног стручњака. Током посете сарађивала је са колегиницама Стојанком Лесички, координаторком пројекта и наставницом енглеског језика Силвијом Огњен Подолски

 

За време свог боравка у споменутој школи наставница Марија Јовић Стевановић  размењивала је идеје  са колегиницом Силвијом, али и непосредно радила са ученицима од 5. до 8. разреда, који су је срдачно прихватили и позитивно реаговали на иновативне наставне методе које је примењивала како на редовним часовима, тако и у склопу драмског клуба на енглеском језику, а у циљу развијања њихових језичких вештина читања, писања, говора и слушања.

 

Током посете Хрватској, наставница Марија имала је прилике и да разговара са директором школе Стјепаном Лучким о различитим темама у вези са организацијом наставе, угледним часовима и интерној и екстерној евалуацији, а договорена је и даља сарадња како између наставника енглеског језика, тако и између самих школа које ће остати отворене за сарадњу на будућим пројектима. Љубазни домаћини организовали су и излете до Вараждина и Загреба, а председник општине Свети Петар Ореховец је такође пожелео добродошлицу гостујућем наставнику.

 

У будућем периоду ће се наставити са разменом практичних идеја и корисних наставних ресурса између двеју школа, а у плану је и учешће у заједничком еTwinning пројекту. О сарадњи у оквиру Еразмус пројекта известили су и локални Хрватски медији Пригорски, Копривничко -крижевачка жупанија, портал Школе Министарства просвете и други.