Победа на међуокружном такмичењу у атлетици

Победа на међуокружном такмичењу у атлетици

Победа на међуокружном такмичењу у атлетици

Међуокружно такмичење основних школа у атлетици одржано је 14.05.2021. године у Чачку, где су боје наше школе бранили у мини атлетици ученици Арсеније Николић 6/1 и Андреја Јевтић 6/2 и у атлетици ученица Милица Цалић 8/1 .

Мала али одабрана и изузетно мотивисана екипа ученика у пратњи наставнице Биљане Милановић достојно је представила нашу школу.

У  конкуренцији не само школа већ и атлетских клубова наши ученици су постигли изванредне резултате и школи донели три одличја и два проласка на државно првенство.

У  дисциплини скока у даљ ученик Арсеније Николић 6/1 освојио је друго место и сребрну медаљу са скоком од 4,22м и заостатком од првопласираног од свега 2цм. Такође у мини атлетици у трци на 300м ученик Андреја Јевтић 6/2 освојио је прво место и златну медаљу као и пролазак на државно првенство за основне школе.

Ученица Милица Цалић 8/1 у дисциплини скок у вис  са прескочених 125цм изборила је пролазак на државно првенство и златну медаљу.

Ово је први пут у историји наше школе да се три ученика пласирају на међуокружно првенство,постигну резултате за медаље и остваре пролаз на државно првенство Србије за основне школе.