„Свету не прети опасност од људи који чине зло, него oд оних који то допуштају“

Овим цитатом Алберта Ајншајна обратио нам се наш гост, Игор Јурић, оснивач Фондације ”Тијана Јурић” и личност, која је вођена својим горким искуством, одлучила да пробуди свест и пажњу свих одраслих, родитеља, наставника и пријатеља деце.

Са циљем да максимално заштитимо своје ученике , позвали смо Игора да у нашој школи одржи трибину под називом ”Украдена безбедност”. Пред очима присутних родитеља низале су се потресне слике, приче и исповести. Сазнали смо на које све начине дете може да угрози себе и да се изложи погледима, а и немилости свирепих предатора. Предочени су нам неки од корака које можемо предузети да спречимо или предвидимо могуће невоље које могу задесити нашу децу. Сигурни смо да су сви присутни родитељи поступили управо онако како је Игор поручио у завршној речи: „ Чим стигнете кући, загрлите своју децу и разговарајте са њима.“

Сарадња наше школе са Фондацијом наставља се и даље кроз рад Тима за превенцију насиља, Вршњачког тима и Ученичког парламента. А чланови мисије, да деца буду заштићена и безбедна, свакао су и сви запослени у нашој школи.