Miloš Veljković

 

Miloš Veljković rođen je 19. juna 2006. godine. Odrasta kao najmlađe dete roditelja Suzane i Slađana. Velika porodica, u kojoj je Miloš okružen sestrama, učvršćuje se kroz Miloševo vaspitanje, jak osećaj zajedništva i brige za druge.

Od prvih trenutaka u školi, Miloš se deklarisao kao radoznao i svestran učenik koji je i više nego spreman za velike uspehe. Izuzetno prihvaćen od strane vršnjaka, Miloš više godina obavlja funcije predsednika odeljenjskih zajednica, primenjujući svoju sposobnost pravednog rasuđivanja.

Velika odgovornost u izvršavanju zadataka, uz nadarenost za širok dijapazon predmeta, Miloša su postavili kao člana mnogih sekcija i učesnika na takmičenjima većine predmeta. Miloš je odličan matematičar sa darom za jezike i velikim interesovanjem za društvene, ali i prirodne nauke (naročito ekologiju) iz kojih je lako nizao zapažene rezultate. Međutim, sve navedeno ne čini jedinu stranu Miloševe ličnosti. Naš ovogodišnji đak generacije je i sportista koji, pored toga što trenira košarku, može se pohvaliti i posebnim uspesima na takmičenjima i turnirima iz fizičkog vaspitanja.

Miloš, kroz odrastanje, lako izvršava sve teže školske zadatke negujući, pritom, prave vrednosti. Kroz nove lekcije, on nije učio samo podatke i definicije, već je usvajao i način razmišljanja i oblikovanja stavova. Zreo pogled na svet, usvojen kroz književnost, istoriju i prirodne nauke, Milošu je pomogao da jasno zamisli sebe u budućnosti.

Ovih dana, on postaje đak Bogoslovije ,,Svetog Jovana Zlatoustog“ u Kragujevcu, gde će, sigurni smo, samo nastaviti da niže uspehe, na ponos svih nas.