Časopis

Školski časopis ,,Pupoljak”

Školski časopis ,,Pupoljak” nastao je krajem devedesetih godina XX veka u Osnovnoj školi ,,Sveti Sava” u Batočini kao odraz svih talenata, nadahnutosti i umeća naših učenika, prošlih generacija ’88. i ’89. Upravo, prvi sačuvani brojevi školskog časopisa “Pupoljak” trag su onog vremena u kojem se časopis i rodio.

Dugi niz godina, iz broja u broj, ,,Pupoljak” je otkrivao talente učenika koji su našu školu pohađali. Mnogima su upravo prvi radovi objavljeni u ovom časopisu, a danas krase zidove svetskih izložbenih prostora ili stranice knjiga i zbirki pesama.

Uz specifičnost momenta i godina u kojima je i nastao, časopis ,,Pupoljak” stoji baš kao pravo umetničko delo vrednih đačkih ruku i nastavnika, koji su činili urednički tim časopisa.

Danas smo zadržali staro lice i ime našeg ,,Pupoljka”, a ogrnuli ga novim, modernijim ruhom.

Pripremanje časopisa je pravi izazov za redakciju. Redakcija „Pupoljka” trudi se da uvek bude prepoznatljiva, zanimljiva, ali i da u njoj pronađete informacije o školi koje su vam važne. Od broja do broja smenjuju se brojni događaji iz školskih dana – razdragani, lepi, smeli, tužni pokatkad, sa posebnim akcentom na one važne, odlučujuće i nezaboravne. Svi oni, zahvaljujući ,,Pupoljku” ostaju zabeleženi i trajno utisnuti.

Listajući stranice ispisane zgodama, nezgodama, naučenim lekcijama i stečenim iskustvima saznaćete na koji način se odvija školski život naših osnovaca.

Časopis izlazi jednom mesečno i beleži sva školska dešavanja na radost čitalaca ali i svih uključenih u rad Osnovne škole ,,Sveti Sava” u Batočini.

Pupoljak broj 11

Pupoljak broj 10

Pupoljak broj 9

Pupoljak broj 8

Pupoljak broj 7

Pupoljak broj 6

Pupoljak broj 5

Pupoljak broj 4

Pupoljak broj 3-1

Pupoljak broj 3-2

Pupoljak broj 2

Pupoljak broj 1