Милош Вељковић

Милош Вељковић рођен је 19. јуна 2006. године. Одраста као најмлађе дете родитеља Сузане и Слађана. Велика породица, у којој је Милош окружен сестрама, учвршћује се кроз Милошево васпитање јак осећај заједништва и бриге за друге.

Од првих тренутака у школи, Милош се декларисао као радознао и свестран ученик који је и више него спреман за велике успехе. Изузетно прихваћен од стране вршњака, Милош више година обавља фунције председника одељењских заједница, примењујући своју способност праведног расуђивања.

Велика одговорност у извршавању задатака, уз надареност за широк дијапазон предмета, Милоша су поставили као члана многих секција и учесника на такмичењима већине предмета. Милош је одличан математичар са даром за језике и великим интересовањем за друштвене, али и природне науке (нарочито екологију) из којих је лако низао запажене резултате. Међутим, све наведено не чини једину страну Милошеве личности. Наш овогодишњи ђак генерације је и спортиста који, поред тога што тренира кошарку, може се похвалити и посебним успесима на такмичењима и турнирима из физичког васпитања.

Милош, кроз одрастање, лако извршава све теже школске задатке негујући, притом, праве вредности. Кроз нове лекције, он није учио само податке и дефиниције, већ је усвајао и начин размишљања и обликовања ставова. Зрео поглед на свет, усвојен кроз књижевност, историју и природне науке, Милошу је помогао да јасно замисли себе у будућности.

Ових дана, он постаје ђак Богословије ,,Светог Јована Златоустог“ у Крагујевцу, где ће, сигурни смо, само наставити да ниже успехе, на понос свих нас.