Ива Вучковски

Ива Вучковски, рођена је 24. јула 2007. године, као старија близнакиња у породици. Сестра Ема била је Ивина највећа подршка, све време основношколског образовања, поред маме Љиљане и тате Александра.

Од најранијег узраста, Ива је испољила радозналост и невероватно интересовање за бројне теме из различитих животних сфера. Одговоре на многа питања, током нижих разреда, Ива је проналазила нарочито на часовима књижевности и језика, што је и довело до очекиваних успеха на такмичењима из енглеског и српског језика.

У вишим разредима, када су наишле озбиљније лекције и већи изазови, Ива највише проналази себе у природним наукама, као што су билогија и физика. Осим тога,  и друштвене науке, нарочито историја, Иви су представљале неисцрпне изворе интересовања. Темељна, приликом стицања нових знања, одговорна у извршавању обавеза, радознала и спремна на изазове, Ива је декларисала себе као пример, не само правог одличног ученика, већ и комплетне младе особе.

Глад за знањем довео је Иву до најбољих. Током школовања забележила је изузетне резултате на многим такмичењима из хемије, немачког и других предмета. У последњем,  осмом разреду, посебно је заблистала и уздигла се. Пронашла је своје место међу најбољим биолозима у читавој земљи. Изборила је учешће на републичком новоу такмичења из овог предмета.

Ивина свестрана личност не може се представити само кроз навођење њених одличних оцена, савршеног владања и осталих школских успеха. Велики део њене личности чини и уметност. Као ђак музичке школе, свирајући виолину, временом успева да свом погледу на свет дода неопходну примесу личног израза и посебан уметнички дојам кроз мелодију.

Ива је свих ових година, током основног школовања, неговала и огромну љубав према читању. Странице и странице прочитаних књига најразличитијих жанрова одлична су основа, али и разлог да од нашег овогодишњег ђака генерације очекујемо још веће успехе у будућности.

Од септембра Ива ће сести у клупу Прве крагујевачке гимназије, где ће кроз предмете у оквиру природно-математичког смера имати прилику да прошири своја знања и способности. Сигурни смо да ће их Ива на најбољи начин искористити. Имајући у виду Ивину личност, радујемо се њеним будућим успесима у које не сумњамо ни најмање.