Чувам те – национална платформа за превенцију насиља у школама –

Чувам те – национална платформа за превенцију насиља у школама –

Поштовани родитељи, ученици и наставници

Влада Републике Србије уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу покренула је пројекат за успостављање националне платформе за превенцију и сузбијање насиља у школама под називом „Чувам те”.

Платформа представља место на којем ћете моћи да се едукујете о превенцији и начинима сузбијања насиља у школама, као и о алатима који су најделотворнији и најефикаснији против насиља, како у школи тако и ван школе. Заправо, платформа ,,Чувам те“ интегрише све потребне аспекте темељног сузбијања насиља.

Платформа је, пре свега, намењена циљним групама – ученицима, родитељима и наставницима. Предузете мере, доступни програми, активности и актуелности спадају саставни део едукације, којим се подиже ниво знања и информисаности о вршњачком насиљу и насиљу у школи, у глобалу.

У оквиру ове платформе можете наћи одговоре на следећа питање шта је насиље, али и да се упознате са врстама насиља. Неопходно је упознати се и са мерама, као и са поступцима које треба применити у случају насиља.

У сваком моменту можете приступити и некој од обука, немњених како родитељима и ученицима, тако и наставницима.

Циљ онлајн обука на платформи  ,,Чувам те“ јесте да ученицима, родитељима и запосленима на једноставан и поуздан начин омогући да стекну најважнија знања и компетенције из области превенције вршњачког насиља.

Обуке садрже проверена знања и вештине на ову тему. Такође, платформа интегрише интерактивне провере знања, систем награђивања. Важно је да обукама можете приступити у било које време и са било ког уређаја.

Не часите часа! Приступите платформи Чувам те овог момента и будите међу првим учесницима обуке која ће допринети безбрижном одрастању ваше деце и њихових вршњака. Будите први који ће пружити помоћ свом детету у кући.

Буди први који ће помоћи себи и свом вршњаку да сузбије насиље. Будите они којима ће се ученици најпре обратити у школи, јер у вама виде знање, способност и сигурност за безебедан боравак у школи.