,,Човек је утолико вреднији колико језика говори“

,,Човек је утолико вреднији колико језика говори“

У мору наших народних мудрости нарочито се истичу оне о језику. Једна од њих гласи: ,,Човек је утолико вреднији колико језика говори“. Наставници наше школе које чека мобилност у оквиру пројекта ,,Стварање подстицајне средине за учење“ вредно раде у корист овој тврдњи.

Поменути пројекат одобрен је у оквиру Еразмус+ програма Европске Уније и Фондације Темпус. Један група изабраних наставника своје професионално искуство прошириће у Шпанији, друга у Италији, али у понедељак, 5. октобра, заједнички су започели кратак курс основних знања енглеског језика. Захваљујући професорки енглеског језика у нашој школи, Наташи Васић, која је својом спремношћу да пренесе знање подстакле све на учење, главна фаза пројекта (мобилност) постала је лакша за реализацију.

Језичка припрема подразумева оснаживање компетенција наставника на пољу језичких вештина са циљем успешније комуникације са учесницима пројекта.

Курс се, на радост свих учесника, наставља и наредних дана, а услед приближавања термина мобилности, нестрпљење међу учесницима пројекта је све веће.