Часопис

Школски часопис ,,Пупољак”

Школски часопис ,,Пупољак” настао је крајем деведесетих година XX века у Основној школи ,,Свети Сава” у Баточини као одраз свих талената, надахнутости и умећа наших ученика, прошлих генерација ’88. и ’89. Управо, први сачувани бројеви школског часописа “Пупољак” траг су оног времена у којем се часопис и родио.

Дуги низ година, из броја у број, ,,Пупољак” је откривао таленте ученика који су нашу школу похађали. Многима су управо први радови објављени у овом часопису, а данас красе зидове светских изложбених простора или странице књига и збирки песама.

Уз специфичност момента и година у којима је и настао, часопис ,,Пупољак” стоји баш као право уметничко дело вредних ђачких руку и наставника, који су чинили уреднички тим часописа.

Данас смо задржали старо лице и име нашег ,,Пупољка”, а огрнули га новим, модернијим рухом.

Припремање часописа је прави изазов за редакцију. Редакција „Пупољка” труди се да увек буде препознатљива, занимљива, али и да у њој пронађете информације о школи које су вам важне. Од броја до броја смењују се бројни догађаји из школских дана – раздрагани, лепи, смели, тужни покаткад, са посебним акцентом на оне важне, одлучујуће и незаборавне. Сви они, захваљујући ,,Пупољку” остају забележени и трајно утиснути.

Листајући странице исписане згодама, незгодама, наученим лекцијама и стеченим искуствима сазнаћете на који начин се одвија школски живот наших основаца.

Часопис излази једном месечно и бележи сва школска дешавања на радост читалаца али и свих укључених у рад Основне школе ,,Свети Сава” у Баточини.

Пупољак број 11

Пупољак број 10

Пупољак број 9

Пупољак број 8

Пупољак број 7

Пупољак број 6

Пупољак број 5

Пупољак број 4

Пупољак број 3-1

Пупољак број 3-2

Пупољак број 2

Пупољак број 1