Учешће на сусретима малих глумаца основних школа

Учешће на сусретима малих глумаца  основних школа

У среду 24. априла 2024. године драмска секција ученика виших разреда из Баточине и Бадњевца у пратњи наставница Анђелке Јанковић и Јелене Милојевић, узела је учешће на Сусретима Малих Глумаца Основних Школа – СМАГОШ , које организује ОШ ,,Мирослав Букумировић Букум“ из Шетоња. Циљеви Сусрета су  допринос унапређењу позоришне културе деце и њиховог свеукупног литератно-сценског стваралаштва, очување матерњег језика, неговање културе говора, као и развој другарства и пријатељства.

У оквиру пројекта  „ Обогаћен једносменски рад“,  који се веома успешно спроводи у издвојеном одељењу  у Бадњевцу, ученици 6. и 7. разреда су  извели представу „ Моја дивна, необична породица“. Овом приликом су успели да својом игром освоје велике симпатије публике и дочарају емотивне слојеве ликова на сцени , па су заслужено освојили награду за најбољу колективну игру.

Ученици из Баточине су се  представили представом „ Хип – хоп шајкача“ и на духовит начин показали како изгледа генерацијски јаз између родитеља и деце, како се старији сналазе у модерном добу, са модерном технологијом, која је присутна у животу свих нас.

Другарство, заједништво и добро урађени костими, додатно су оплеменили сцену и допринели атмосфери представе, тако да су ученици  добили награду за најбоље костиме у представи.

Награде и признања које су ученици добили, плод су напорног рада и посвећености наставника и ученика, који су после такмичења имали прилику да заједно са љубазним домаћинима оду на излет, обиђу воденицу стару двеста година и уживају у знаменитостима овога краја.

Сви ученици су били веома задовољни и узбуђени због постигнутих резултата, а овај успех је и додатна мотивација да наставе са радом још више и да се потруде  да свака наредна представа буде још боља од претходне.