Ученици наше школе завирили у живот Десанке Максимовић

Ученици наше школе завирили у живот Десанке Максимовић

Ученици наше школе завирили у живот Десанке Максимовић

Ученици од другог до осмог разреда ОШ ,,Свети Сава“ у Баточини 15. новембра 2023. године добили су прилику да се на диван и непосредан начин упознају са животом и значајем наше велике књижевнице Десанке Максимовић.

Гости наше школе били су глумци Јасмина Димитријевић и Саша Пилиповић који су извели представу ,,Прича о Десанки“ по режији и тексту управо Јасмине Димитријевић. Представа је обухватила  кључне тренутке из живота песникиње, њен уметнички допринос и дубоко укорењену љубав према родном крају.

Ученици, задовољни оним што су имали прилику да виде, великим аплаузом поздравили су глумце који су им прижили увид у богатство стваралаштва и личности велике Десанке Максимовић.

Стваралаштво ове књижевнице толико је драгоцено да нисмо могли да дозволимо да наши најмлађи ђаци остану ускраћени за прилику да у њему уживају. Исте недеље, у петак 17. новембра, ученици старијих разреда који су чланови рецитаторске секције посетили су прваке и кратким наступом их увели у чудесни свет стихова Десанке Максимовић.

Захваљујући овим активностима сви ученици наше школе успели су да разумеју значај неговања културне баштине, традиције и вредности које су део књижевног наслеђа наше велике Десанке Максимовић.