Ученице наше школе ,,на корак до Париза“ – учешће у ,,Олимпијском дану“

Ученице наше школе ,,на корак до Париза“ – учешће у ,,Олимпијском дану“

Традиционала манифестација ,,Олимпијски дан“ обележена је 1. јуна 2024. године у Хајд парку у Београду у организацији Олимпијског комитета Србије. Две ученице наше школе Милица Јанковић и Наталија Стојановић, заједно са наставником физичког васпитања Ненадом Мркаљем, посебно су се истакле у вежбању преко апликације ТренинГо у оквиру пројекта ,,Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“. У конкуренцији од 50 школа они су остварили  пласман у велико финиле које је одржано у оквиру ,,Олимпијског дана“.

Манифестација која промовише спорт, здрав живот и олимпијске вредности привукла је многе посетиоце, али и врхунске спортисте, освајаче медаља за нашу земљу који су се дружили и делили своја искуства са присутнима.

Наше ученице у оквиру финала имале су задатак да за што краће време прођу кроз полигон спретности. Полигон је подразумевао низ физичких изазова осмишљених да тестирају њихову спретност, брзину и координацију. Девојчице су са ентузијазмом учествовале у свим задатим активностима подржавајући једна другу и остале такмичаре током целог изазова. Наставник физичког био је поносан на њихове резултате и залагање.

Заједнички је послата порука о значају редовног бављења спортом за здрав раст и развој деце.

,,Олимпијски дан“ завршен је уз доделу поклона и слаткиша, али и са осмесима на лицима свих присутних који су уживали у овом посебном дану. Ученице су вратиле пуне утисака и нових знања, са жељом да наставе да се баве спортом, живе здраво и промовишу олимпијске вредности.