Успешно реализована Пажљивкова смотра 2023 – Школски ниво

Успешно реализована Пажљивкова смотра 2023 – Школски ниво

Успешно реализована Пажљивкова смотра 2023 – Школски ниво

У сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја РС и ове године успешно је реализована још једна Пажљивкова смотра у нашој општини, у којој су учествовали наши најмлађи суграђани, 75 ученика првог разреда и 66 ученика другог разреда ОШ ,,Свети Сава” , као и 34 предшколца ПУ ,,Полетарац”. Пажљивкова смотра подразумева вид неформалног образовања кроз који се малишани могу припремити и усвојити важне информације о безбедном учествовању у саобраћају. Кроз смотру, деца обнављају досадашња и стичу нова знања о безбедном понашању у саобраћају.
На тај начин, системски се утиче на саобраћајно образовање и васпитање малишана, на нивоу предшколских установа и основних школа, јер је свако дете активно укључено у пројекат. 
Пажљивкова смотра је такмичење које се састоји се из више нивоа. У само такмичење укључено је више од 70 локалних самоуправа Републике Србије, које пролазе, најпре, кроз припремну фазу, затим кроз школско тестирање за пласман на општински ниво такмичења и, на крају, на регионални и републички ниво. 
На републичком нивоу такмиче се екипе по узрастима: предшколци, први разред и други разред. Деци су на програму различити типови игара прилагођени њиховом узрасту, зарад унапређења њиховог знања о саобраћају.
Екипама које покажу завидно знање, биће додељене вредне награде. Остаје нам да чекамо резултате наших учесника и радујемо се њиховим успесима, којих ће сигурно бити, захваљујући њиховим мудрим главама и подршци од стране родитеља и вредних учитеља и васпитача.
И како Пажљивко на крају свог дружења са децом увек каже: „Ћао другари, и будите ми пажљиви и безбедни у саобраћају!“