Трећи и четврти дан дружења са ученицима из Чешке

Трећи и четврти дан дружења са ученицима из Чешке

Трећи и четврти дан дружења са ученицима из Чешке

Трећи дан у оквиру међународног Еразмус пројекта са школом из Чешке протекао је у здравом спортском духу. Ученици су подељени у мешовите тимове које су чинили ученици наше и школе из Чешке, а наставница физичког васпитања Биљана Милановић осмислила је Спортски дан и сет игара у којима су ученици демонстрирали своје физичке вештине, али и логичко размишљање јер је требало да формирају реч од добијених слова.

 

Сви ученици су били изузетно мотивисани и такмичарског духа, док су их остали ученици наше школе бодрили. На крају ове активности, наставница Биљана је похвалила све учеснике и поделила им дипломе за учешће и успомену на овај догађај.

 

Четврти дан посете обележиле су активности везане за Светски дан заштите озонског омотача, хемијске експерименте и вишејезични речник.

 

Наставница хемије Драгица Матејић и наставница биологије Светлана Танасковић Илић подстакле су ученике да се укључе најпре у практичне активности везане за Светски дан заштите озонског омотача, а затим су се надовезале занимљивим експериментима у којима су ученици показали жељу да практично примене стечено знање са часова хемије. Била је ово сјајна прилика за подизање еколошке свести код ученика и важности очувања озонског омотача.

 

Завршна активност четвртог дана било је креирање српско-чешко-немачко-енглеског речника у организацији наставница Иване Аранђеловић Томић, Наташе Васић и Снежане Голубовић. Подељени у групе, ученици из Чешке, у сарадњи са ученицима наше школе, креирали су речник корисних фраза на четири језика. Наставнице су им помагале у изговору и подстицале развијање свих језичких вештина, а ученици су у опуштеној атмосфери богатили свој речник и развијали мултикултурализам.