Трећи дан мобилности у Манреси у Шпанији

Трећи дан мобилности у Манреси у Шпанији

Трећи дан мобилности у Манреси

Трећи дан мобилности у Манреси протекао је у бројним активностима. Имали смо част да колегама из школе Puigsoler презентујемо нашу школу. Запослени у школи показали су велико интересовање за све сегменте рада нашe школe. Постављали су бројна питања о амбијенту наше школе, динамици и начину реализовања наставе и активностима и пројектима које наша школа реализује. У оквиру презентације представљене су и природне одлике нашег краја, историјске знаменитости као и познате личности Србије. Како би презентација била успешно реализована, колегиница Милица Павловић прошла је обуку коришћења паметне табле Promethean.

Након презентације на часовима информатике упознати смо са апликацијом NOVA math која се користи у настави математике.

У складу са потписаним Протоколом о сарадњи, у оквиру ове мобилности је већ покренута и заједничка сарадња на Etwinning пројекту Christmas exchange cards која се реализује између наше школе, школе у Чешкој, Словачкој, Хрватској и Шпанији.

Школа велику пажњу посвећује инклузивном образовању кроз сарадњу са школом за ученике са посебним потребама у Манреси. Једном у току недеље ученици  са посебним потребама, са ученицима из школе  Puigsoler учествују у заједничким активностима попут: сађења биљака, реализацији драмских радионица, часовима физичког васпитања.

У току су припреме за обележавање празника Hаlloween. У Каталонији се овај празник назива Кастањела и обележава се тако што ученици припремају посебне посластице и уређују амбијент у складу са овим празником. Имали смо прилику да са ученицима идемо у набавку намирница за припремање посластица.

На крају данашњег дана, заједно са колегама, учествовали смо  у музичкој радионици и упознали се  са каталонским традиционалним плесом Polka  d’ Ours.