Традиционалана акција ТЗПН-а и Вршњачког тима „ИГРАЈ ФЕР-ПЛЕЈ У ШКОЛИ БЕЗ НАСИЉА“

Традиционалана акција ТЗПН-а и Вршњачког тима „ИГРАЈ ФЕР-ПЛЕЈ У ШКОЛИ БЕЗ НАСИЉА“

Традиционалана акција ТЗПН-а и Вршњачког тима „ИГРАЈ ФЕР-ПЛЕЈ У ШКОЛИ БЕЗ НАСИЉА“

Традиционална акција ,,Играј фер-плеј у школи без насиља“, организована од стране Tима за превенцију насиља (ТЗПН) и Вршњачког тима (ВТ), одржана је у понедељак, 6. децембра, у фискултурној сали ОШ „Свети Сава“ у Баточини. Ове године, у оквиру акције, одигран је стони тенис између ученика и наставника. Ученици и наставници укрстили су рекете и пинг-понг лоптице и тако показали на делу, пред публиком и навијачима, шта је то фер-плеј.

Уз то, научили смо да је важно да свако од нас, уколико учествује у спорт, обавезно изабере да будем фер играч, а то је могуће ако:

  • игра према правилима;
  • зна да сви могу да учествују;
  • игра због забаве и дружења;
  • зна да честита и када изгуби.

Спроведен је свечани дефиле учесника, одслушана државна химна, након чега је директорка школе Снежана Ђорђевић и званично отворила фер игру у стоном тенису. Убрзо, након загревања учесника отпочело је и такмичење учесника. Циљ овакве игре је промоција ненасилног понашања на школским спортским приредбама. Резултат је био у другом плану, овог пута.

Ученици и наставници приказали су своја умећа, фер понашање и жељу да се кроз спорт и игру здраво друже.

И на крају, остало је само да се честита свим учесницима! Сви смо заједнички узвикнули једно велико БРАВО! Браво за игру, браво за навијање, браво за поштовање правила, браво за забаву, браво за дружење!

Манифестација је завршена заједничким поздравом свих учесника и позивом да се следеће године поново дружимо и фер навијамо.