Сви путеви воде у Рим и Сарагосу

Сви путеви воде у Рим и Сарагосу

Пројектни тим наше школе лагано се спрема за путовање у далеке дестинације, најпре у Рим, потом и у Сарагосу. У току је припремна фаза за реализацију пројекта ,,Стварање подстицајне средине за учење“. Пошто се на путовање не иде уколико не сазнате све о земљи коју планирате да посетите, подразумева се да се, за почетак, детаљно информишете и сазнате све појединости и знаменитости које не смете заобићи док боравите у иностранству. Управо из тог разлога, представници нашег пројектног тима Еразмус+, на челу са директорком наше школе, отпочели су културолошку припрему за предстојећа путовања у Италију и Шпанију.
Захваљујући наставицама историје Александри Младеновић и Јелени Милојевић, као и наставници географије Дејани Радивојевић Пекић, наши Еразмусовци обновили су знање из историје и географије о овим земљама и градовима, у којима ће се, у блиској будућности, едуковати и професионално усавршавати.
У уторак, 9. марта, у свечаној сали наше школе одржан је важан састанак пројектог тима. Наиме, тог дана су ученици 7. и 8. разреда били су у улози туристичких водича и одвели наше наставнике на несвакидашње виртуелно путовање, најпре, у Рим, како би нам на трен дочарали лепоту и чаробност овог града и богату историју. Након повратка из италијанске престонице, кренули смо на пут у Сарагосу, једну од најпопуарнијих туристичих атракција, у којој се и налази школа ,,Хуан де Лануза“, коју ће представници Еразмус тима посетити и боравити ради усавршавања из одређених области наставног процеса и рада.
Захвалност дугујемо свим наставницима и ученицима који су се потрудили да нам дочарају историјску и култоролошку лепоту ових градова. Радосни због нових знања, стечених захваљујући ученицима, сигурни смо да је ова припремна фаза у потпуности одговорила на захтеве и активности пројекта. Ученици су, поново, надмашили своје учитеље и наставнике, доказавши да овакве пројекте због њих и треба реализовати.