Светосавска приредба за све ученике наше школе

Светосавска приредба за све ученике наше школе

Светосавска приредба за све ученике наше школе

У четвртак, 26. јануара 2023. године одржана је приредба за све ученике наше школе поводом школске славе и Дана школе Светог Саве. Програм који су наши ученици из Баточине, Бадњевца, Брзана и Кијева припремили садржао је рецитал, драмски приказ, песме посвећене Светом Сави и наступ плесне групе DC Team.

Велики је и благодатан Савин пут од искушеника до небесника, од духовника до књижевника, од просветитеља до светитеља, од исцелитеља до миритеља и заштитника српског народа. О том путу говорило се узнесено и понесено, из векова, кроз векове и за векове. Ми смо ове, као и претходних година, на ликовном и литерарном конкурсу проговорили о овој теми. Данас нам је била част да наградимо најбоље.

  • У нижим разредима на литерарном кокурсу прво место је освојила ученица Анђела Младеновић. Друго место припало је ученику Драгољубу Шијану, а треће место освојио је Вук Стојковић.
  • У вишим разредима на литерарном конкурсу прво место заслужено је припало Реља Радојковић, друго место припало је ученику Вуку Полићу а треће место ученици Наталији Јаковљевић.

 

  • На ликовном кокурсу у категорији нижих разреда прво место су освојиле ученице Јелена Тракић и Ђурђина Милановић. Друго место припало је ученицима Матеји Радојковић и Мартини Здравковић а треће место освојили су Страхиња Вучковић и Бранислав Маринковић.
  • У категорији вишх разреда на ликовном конкурсу  прво место освојио је ученик Душан Дукић. Друго место припало је ученику Луки Шешлији, треће место ученици Лени Сарановић.

Честитамо свим награђеним ученицима.