Резултати такмичења из физичког васпитања

Такмичења у школској 2022/2023. години

Окружно и републичко такмичење у стоном тенису

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ

Републичко такмичење у стоном тенису одржано је 13. 12. 2022. године у Пожаревцу. Након сјајних игара на окружном такмичењу и освојеног 1. места у појединачној конкуренцији,  нашу школу је на овом такмичењу представљала ученица Елена Ђорђевић 6/1.  У конкуренцији 32 најбољих стонотенисерки, много искуснијих и старијих, Елена се добро држала и остварила пласман у осмину финала. У борби за четвртфинале је изгубила од искусне Искре Милосављевић из Смедерева и освојила пласман од 12-16 места. Ово је одличан резултат за нашу школу, а својом игром и понашањем Елена нас је достојно представила. Надамо се да ће и у будућности својим сјајним наступима донети још радости нашој школи.

 

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ

Окружно  такмичење у стоном тенису одржано је 18. 10. 2022. године у Крагујевцу. Учествовале су екипе из Крагујевца, Аранђеловца, Тополе, Лапова и Баточине. У веома занимљивим мечевима остварили смо одличан успех – 1. место у појединачној конкуренцији освојила је ученица наше школе, Елена Ђорђевић 6/1.  У екипном такмичење девојчице су освојиле 3. место,а дечаци 4. место. Екипу девојчица су чиниле: Елена Ђорђевић и Сара Цветковић, док су екипу дечака наше школе предводили најмлађи учесник Новак Костадиновић 5/2 и Василије Јовановић 8/2. У појединачној конкуренцији дечака, представљао нас је Страхиња Павловић, 8/5 ученик наше школе из Брзана, који је освојио четврто место.

Школско и општинско такмичење у стоном тенису

Школско такмичење у стоном тенису одржано је у оквиру спортских сусрета за Дечју недељу. Укупно је било 40 такмичара, 32 дечака и  8 девојчицa. Такмичење се одвијало у сали ОШ ”Свети Сава” у четвртак, 06. 10. 2022. Године са почетком у 11:30. У уводном делу, такмичаре је поздравила Биљана Милановић, а свечано је такмичење отворила Стоја Ристич, наставница физичког васпитања у пензији. Уследили су мечеви за пласман, где је приказана добра и пожртвована игра млађих такмичара, тако да је изненађење направио ученик Новак Костадиновић 5/2 освојивши друго место.

Резултати:

Дечаци:

  1. место: Павловић Страхиња             8/5
  2. место: Костадиновић Новак                        5/2
  3. место: Крстић Никола                         8/5
  4. место: Јовановић Василије 8/2

 

Девојчице:

  1. место: Ђорђевић Елена                         6/1
  2. место: Цветковић Сара 8/1
  3. место: Тодоровић Катарина 5/3

Честитамо !!!

Ученици који су освојили прва три места, остварили су пласман на општинско такмичење.

Руководилац стонотенисерске секције:

Биљана Милановић