,,Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“

,,Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“

Ове школске године наша школа је по први пут добила прилику да учествује у пројекту „Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“.

Пројекат је подржан од стране Министарства просвете, а спроводи га Олимпијски комитет Србије у укупно педесет школа у земљи. Срж програма чине три образовне теме, три олимпијске вредности, које имају за циљ преношење олимпијских принципа на савремен начин:

  • Поштовати себе и друге
  • Ширити пријатељство
  • Стремити ка изузетности

Од краја марта до почетка маја кроз пројектне активности и заједнички рад наставника и ученика наше школе доприносили смо побољшању и подстицању спортског духа међу младима.

Кроз турнире у одбојци и фудбалу, предавања о историјату Олимпијских игара, литерарне радове, коришћењем прилагођених апликација и организацијом ,,Дана физичке активности“ подстицали смо ученике на прихватање и неговање духа заједништва.

Од свих шестака и седмака који су били укључени у активности посебно се истакло троје ученика:

  • Ученик Јован Стојковић награђен је као један од најактивнијих из целе државе у категорији трчања;
  • Ученице Милица Јанковић и Наталија Стојановић позване су, заједно са наставником Ненадом Мркаљем, на основу постигнутих резултата у категорији вежбања, да учествују у следећем нивоу такмичења, у великом финалу.

Њихови успеси нису само личне победе, већ и велики допринос неговању угледа наше школе која се поноси промовисањем олимпијских вредноси међу својим ученицима.