Пригодна свечаност поводом обележавања школске славе и Дана школе, 27. јануар 2021.

И ове године, као и годинама и вековима уназад, сваког 27. јануара прославља се име светитеља Саве, рођеног Растка, најмлађег потомка лозе Немањић. У част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства, у ОШ ,,Свети Сава“ у Баточини обележен је Дан школе и школска слава, сечењем славског колача. У присуству неколицине запослених, представника свештенства и званичног представника општине, као и представника Школског одбора и Савета родитеља традиционално обележавање Дана школе протекло је, неизоставно уз молитву и помен Светога Саве, као заштитника наше школе. Дан школе прославили смо, на скроман и пригодан начин, у складу са нормативима које налаже епидемиолошка ситуација.

Традиционално, као и сваке године, награђене су колеге, које су се у претходној школској години истакле и оствариле значајан успех у раду. Запажене резултате у школској 2019/ 20. години, писањем пројекта К1 програма мобилности ,,Стварање подстицајне средине за учење“, одобреног у оквиру Еразмус+ програма Европске Уније и Фондације ,,Темпус“, остварио је пројектни тим наше школе. Пројекат ,,Стварање подстицајне средине за учење“ заузео је прво место на листи пројеката, од 74 пријављене школе и 26 одобрених пројеката. Управо је то и био повод да се Светосавским повељама, за остварене резултате и допринос раду школе, награде чланови победничког тима у следећем саставу: Марија Јовић Стевановић, проф. енглеског језика и књижевности; Валентина Радевић, проф. математике и информатике; Марија Михајловић, проф. српског језика и књижевности; Марија Милојевић, проф. српског језика и књижевности; Марија Радић, проф. енглеског језика и књижевности и Милан Милошевић, проф. разредне наставе.

Причу о Светом Сави, свакако, нећемо прекидати ни у будућности, јер Свети Сава живи кроз наше претке, кроз нас и кроз нашу децу. Њима и остављамо у наследство традицију да се 27. јануар и Савиндан не заборави, већ у срећи и радости слави и у будућа времена.

Колективу ОШ „Свети Сава“ у Баточини и свим просветним радницима широм Републике Србије желимо много успеха у раду и срећну школску славу!