Први дан мобилности у оквиру Еразмус+ пројекта “Skill by Skill up to Success” у Пољској

Први дан мобилности у оквиру Еразмус+ пројекта “Skill by Skill up to Success” у Пољској

У оквиру Еразмус+ пројекта “Skill by Skill up to Success” ученице Даница Јовановић, Теодора Стојановић, Елена Ђорђевић и Николина Милутиновић и наставнице Валентина Радевић и Марија Јовић Стевановић из основне школе “Свети Сава” у Баточини  у понедељак 20. 05. 2024. обишле су знаменитости Варшаве. Ученице су имале одличну прилику за развијање језичких вештина кроз комуникацију на енглеском језику у практичним ситуацијама. У обиласку престонице Пољске, ученице су научиле пуно тога о богатој историји ове земље, али и о њеним обичајима и култури.

У поподневним сатима ученице су се са својим наставницама упутиле ка граду Бјалистоку.

У уторак 21. 05. 2024. године, започело се са званично првим даном мобилности. Ученике и наставнике из Португала, Чешке, Кипра и Србије угостили су ученици и запослени основне школе Подставова им. Леонарда Пристрома у месту Толче.

Након дивне свечаности добродошлице уз традиционалне пољске игре и песме, уследио је обилазак школе са водичем. Затим су ученици и наставници обишли Музеј фотографије и уживали у прелепим пејзажима пољског села. Пре ручка, учесници мобилности имали су састанак са градоначелником који је представио ово дивно место, његове обичаје и манифестације које негују. Затим је изразио жељу да гости опишу своја места. Након пријатног разговора добили смо поклоне и поздравили се пуни дивних утисака уз разговор о свим државама учесницама пројекта.

Ручак је био у школи са типичном храном овог краја у организацији Удружења сеоских домаћица и особља школе. Поподне су ученици кроз презентације, које су унапред припремили, са великим поносом представили своје основне школе и  активности у којима учествују. Био је ово сјајан дан за упознавање и стицање нових пријатеља и искустава.