Прваци присуствовали забавној едукацији о саобраћају – представа ,,Полицајка Цицика“

Прваци присуствовали забавној едукацији о саобраћају – представа ,,Полицајка Цицика“

Едукација деце о саобраћају и правилима у саобраћају врши се на различите начине у школи,  кроз интерактивну комуникацију са стручним лицима, учитељима и наставницима, али и кроз глуму, песму, забаву и игру.

Управо су једну такву едукацију и предавање о саобраћају имали ученици првог разреда наше школе. У циљу унапређења саобраћајног образовања деце, у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја општине Баточина, за наше ђаке прваке реализована је представа ,,Полицајка Цицика“ аутора Драгана Блажића из Крушевца. Представа је васпитно-едукативног карактера и заступа едукацију малишана кроз предавања о безбедном понашању у саобраћају, пре свега деце, у многим ситуацијама у којима могу да се нађу.

На занимљив и забаван начин, кроз одличну глуму и анимацију, истакнуто је понашање како пешака и бициклиста у саобраћају, тако и чињенице о другим факторима ризика који доприносе саобраћајним незгодама. Изузетно је била корисна интеракција глумице – полицајке Цицике са нашим првацима, о чему сведочи радост на њиховим лицима. Глумица је обучена у полицијску униформу, што малишанима развија пријатељски приступ према полицијским службеницима од малих ногу. Сценографија садржи саобраћајни полигон са свим ситуацијама са којим деца могу да се сусретну у саобраћају.

Представа је тако конципирана да деца активно учествују у представи и да заједно са глумицом решавају различите саобраћајне ситуације.

На овај начин ђаци усвајају основна правила у саобраћају. Надамо се да ће их успешно и примењивати и у пракси јер је тиме и циљ представе ,,Полицајка Цицика“ постигнут.