Почетак школске године – Долазак ђака првака

Школско звоно огласило почетак школске 2021/22. године у ОШ „Свети Сава“ у Баточини

Септембар је месец јесени, месец опалог лишћа и месец зрелих плодова. И, не само то! Сваки септембар је жут, понекад је неки септембар баш и кишовит, па изгледа тужно. Ништа необично за један септембар. Мада, уме он да буде јако весео, нарочито у првим данима свог рађања. Зазвечи, заори се и зазвони школско звоно широм Србије. Ваљда се септембар по томе препознаје, тако свој долазак најављује. Својим доласком свечано оглашава почетак још једне школске године.

Септембар је баш посебан месец. Њему се нарочито радују учитељи и деца. У септембру је све подређено школи. Вредни и марљиви учитељи и наставници спремно дочекују своје ученике, а ученици са радошћу ишчекују сусрет са својим друговима и наставницима.

            Тако је било и овог 1. септембра 2021. године. Стотине ђака данас је напунило учионице у ОШ „Свети Сава“, како у Баточини, тако и у издвојеним одељењима. Граја, жамор и дечији смех разлили су се школским двориштем и разбили двомесечну тишину, насталу током распуста.

            Специфичност ове школске 2021/ 22. године огледа се, пре свега, пријему ђака првака. Услед новонастале ситуације проузоковане, још увек присутном, епидемијом коронавируса, ђаци прваци храбро су закорачили и овог 1. септембра у школу. У пратњи родитеља, разврстани по одељењима, малишани су заузели школске клупе и, самим тим, закорачили у најлепши период у свом животу, у ђачко доба.

            Нажалост, ни ове године није постојала могућност организовања свечаног пријема ђака првака у школу. Упркос томе, они су, ипак, осетили сву важност тренутка када су и званично постали ђаци.

            Званични пријем првака организован је под нешто другачијим условима ове године. Све ученике првог разреда у матичној школи у Баточини, али и у свим издвојеним одељењима ОШ „Свети Сава“ посетио је председник општине Здравко Младеновић, у пратњи директорке школе Снежане Ђорђевић.

            Том приликом, директорка школе Снежана Ђорђевић пожелела је добродошлицу најмлађим ђацима и изузетан успех у школовању, док је председник општине Здравко Младеновић даровао прваке, традиционално, школским прибором, уз жеље да они постану генерација будућих интлектуалаца и поноса наше општине. Очекујемо да ће тако и бити!

Ми се, свакако, радујемо још једној школској години у низу, уз искрену добродошлицу свим ђацима, а нарочито најмлађим првацима!