Последњи дан обуке у Италији

Последњи дан обуке у Италији

Последњи дан обуке у Италији

Пети дан мобилности, 27. октобар 2023. године, био је посвећен упознавању рада  са алатима Turnitin, Bard, Bing, Curipod и Quizalize које имају велику примену у настави.

Turnitin je платформа за проверу оригиналности ученичких радова, а Bard је платформа која омогућава дељење образовних садржаја и његова примена у настави олакшава приступ материјалима који су неопходни у процесу интерактивног учења. Bing је претраживач који може бити користан за истраживачке пројекте и проналажење релевантних извора информација у образовању. Curipod је алат за организацију и управљање наставним садржајем чија примена олакшава структуирано учење и лак приступ потребним ресурсима. Quizalize је платформа за креирање и вођење квизова и тестова и може се користити за проверу знања и ангажовање ученика кроз интерактивне активности.

Сви ови алати имају широку примену у модерној настави и пружају наставницима и ученицима ресурсе за ефикасније учење и подучавање. На крају последњег дана обуке полазницима су подељени сертификати.

У току дана смо посетили Трг Микеланђело са ког се пружа незаборавни поглед на целу Фиренцу, цркву Санта Марија Новела која је грађена у италијанском готском стилу и Капеле Медичи које датирају из 16. и 17. века.