Посета eTwinning националног тима

Посета eTwinning националног тима

Посета eTwinning националног тима

Дана 27.04.2023. године, нашу школу је посетио eTwinning национални тим за подршку школама које учествују у међународним пројектима. eTwinning је платформа, која је део Еразмус програма, а која омогућава сарадњу и стварање пријатељстава између школа широм Европе.

Употребом ове платформе, имамо прилику да се упознамо са начином рада школа и наставника у иностранству. Осим тога, развија се свест о мултикултурализму, обичајима и начинима живота у другим државама, а притом се и шири спектар интересовања ученика који склапају пријатељства са другарима из иностранства. Ученици на овај начин усавршавају знање страних језика, сазнају о новим алаткама које могу да користе за израду својих радова, усавршавају рад на рачунару у различитим апликацијама и откривају своју креативну страну.

Учествовање у овим пројектима обогаћује редовну наставу, чини је занимљивијом и примамљивом, тако да ученици веома радо учествују у свим активностима.

Нашем националном тиму решили смо да представимо пројекат „Моја планета“ у коме учествујемо, а о коме можете више прочитати на следећем линку : Моја планета

Наши ученици седмог разреда су сами припремили Kahoot квиз, док је ученик шестог разреда Душан Дукић спремио игру Асоцијација за своје другаре нижих разреда. Цео час се одвијао на енглеском језику, а наставнице које су припремиле час су наставнице: Наташа Васић, Ивана Аранђеловић Томић, Маја Лакетић и Јелена Грбовић.

Учесници квиза су били ученици четвртог и петог разреда, а екипе су биле састављене од ученика из матичне школе и издвојених одељења Брзана, Доброводице, Жировнице и Бадњевца. Свака екипа ученика је имала Вршњачког едукатора, ученика који је помагао у случају да учесници имају проблема са разумевањем питања.

Уколико желите да се опробате у квизу које су ученице припремиле, то можете урадити на следећем линку:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTQqhnyQ5PDa1f8PArI-6tbPCfLTcABfKy8rnVsoN-0MKDgw/viewform?usp=sf_link

Цео час је протекао у фантастичном такмичарском расположењу, као награду за прва три места ученици су добили пехаре од рециклираног материјала, које су припремили ученици обогаћеног једносменског рада у сарадњи са наставницама Јеленом Милојевић и Соњом Тројановић. Осим тога, засладили су се и бомбонама, а при изласку из учионице питали су када ће поново бити организована слична активност.

Наш национални eTwinning тим имао је само речи хвале, веома су задовољни нашим начином рада и у потпуности имамо њихову подршку.