Пажљивкова смотра  

Пажљивкова смотра  

Општинско такмичење ,, Пажљивкова смотра“ одржанао је 23. 04. 2024. у просторијама ОШ ,, Свети Сава“ у Баточини. Такмичило се по 6 екипа ученика 1. и 2. разреда. Сваку екипу су чинила по 4 такмичара.

Екипе је формирала Агенција за безбедност саобраћаја, а методологија је таква да се као члан екипе бира по једно дете из сваке од група успешности (постоје 4 групе успешности деце).

Деца су показивала завидна знања у познавању правила за безбедно учешће деце у саобраћају. На програму су били различити типови игара прилагођени њиховом узрасту, а уз асистенцију деци добро познатог Пажљивка, екипе су давале одговоре на питања, показавши да је циљ овог такмичења постигнут, а то је унапређење њиховог знања о саобраћају. Кроз реализацију пројекта засигурно је ниво саобраћајног образовања и васпитања деце подигнут на завидан ниво.

Чланови жирија су били: представник  Савета за безбеднст саобраћаја, саобраћајни полицајац и просветни радник.

У категорији првог разреда прво место је освојила екипа бр. 1 – Семафор, друго место екипа бр. 6- Супер Пажљивко, треће место екипа бр. 5 – Лептирићи.

У категорији другог  разреда прво место је освојила екипа бр. 5- Пажљиви, друго место екипа бр. 6- Зебрице, треће место екипа бр.4- Семафорчићи.

Пригодне поклоне и захвалнице за прва четири места ученицима је уручио Саша Савић, заменик председника општине Баточина.