Основна школа у Баточини богатија за нову генерацију ђака првака

Основна школа у Баточини богатија за нову генерацију ђака првака

Основна школа у Баточини богатија за нову генерацију ђака првака

Најмлађи наши ђаци прваци,

По знању нека вас хвале.

Школа је краљевско место.

Од данас, 1. септембра,

Заузели сте, званично,

И ви ђачки престо!

Честитамо!

Септембар је стигао у својим каруцама и најавио почетак нове школске године. Огласио се, као и увек, на исти начин – школским звоном. Стотине ђака данас је напунило учионице у ОШ „Свети Сава“, како у Баточини, тако и у издвојеним одељењима. Граја, жагор и дечији смех разлили су се школским двориштем.

Први дани септембра, и ове године, замирисали су јесен и на нове књиге, нарочито обојени и ишарани дечијом радошћу. Наша школа отворила је широм своја врата ђацима, а нарочито је пригрлила оне најмлађе малишане, ђаке прваке. Њих 88 придружило се нашој ђачкој породици и учинило да она постане још већа од ове школске године.

На самом почетку свечаног пријема, првацима се обратила директорка школе Снежана Ђорђевић, испред наше велике ђачке породице. Директорка је пожелела добродошлицу ђацима првацима, уз нарочите жеље да они постану генерација будућих интлектуалаца и највећи понос наше школе.

Септембар је непредвидив месец, баш као и киша, коју је собом донео, баш, 1. септембра. Упркос киши, традиционално даривање свих првака симболичним поклоном – школским прибором од стране председника општине Здравка Младеновића успешно је спроведено.

Малишани су, радосни и узбуђени, заједно са своји учитељима, у пратњи својих родитеља, заузели школске клупе и самим тим закорачили у најлепши период у свом животу, у ђачко доба.

Уз жеље да сваким даном свим ђацима првацима буде већа њихова дечја срећа, завршио се још један свечани пријем првака у нашој школи.

Ми се јако радујемо још једној школској години у низу, уз искрену добродошлицу свим ђацима, а нарочито најмлађим првацима!