Обука „ICT Tools for a Creative and Collaborative Classroom“ Teachers Academy у Фиренци

Обука „ICT Tools for a Creative and Collaborative Classroom“  Teachers Academy у Фиренци

Обука „ICT Tools for a Creative and Collaborative Classroom“ Teachers Academy у Фиренци

У току је друга мобилност у оквиру Еразмус пројекта током које, у периоду од 23. до 28. октобра, наставнице Анђелка Јанковић и Наташа Васић бораве у Фиренци на обуци под називом „ICT Tools for a Creative and Collaborative Classroom“ .

У центру пажње обуке је интерактивна настава. Присутним наставницима је пружена могућност упознавања са великим бројем образовних апликација са циљем унапређења наставног процеса, што ће омогућити повећање мотивације ученика кроз избор апликација која највише одговара њиховим индивидуалним карактеристикама.

Након завршене обуке се очекује да ће учесници применом стечених знања код својих ученика развијати креативност као и способност коришћења различитих техника учења.

Првог дана обуке, учесници мобилности су се упознали са осталим учесницима из Чешке и Естоније. Уследило је презентовање школа учесника, а након тога је предавачу курса уручен поклон који је примљен са великим одушевљењем.

Прва планирана радионица  омогућила је упознавање наставника  са радом у апликацији Trello. Ова апликација олакшава примену  активне наставне методе учења „ Олуја мозгова“, која доприноси  развоју  критичког мишљења и омогућава квалитетно решавање проблема од стране ученика. Поред тога, то је идеално решење за планирање и реализацију пројеката у настави.

Овај дан је био веома успешан. Протекао је у доброј радној атмосфери и очекујемо  да ће тако бити до краја ове изузетно занимљиве обуке.