Наши ученици заблистали на конкурсу ,,Мост разумевања-међугенерацијска солидарност”

Наши ученици заблистали на конкурсу ,,Мост разумевања-међугенерацијска солидарност”

Наши ученици заблистали на конкурсу ,,Мост разумевања-међугенерацијска солидарност”

,,Од свега што човек у животном нагону подиже и гради, ништа није у мојим очима боље и вредније од мостова”, рекао је давно Иво Андрић.
Мостови постоје да повежу, споје, уједине све што се чини далеким, неспојивим, различитим. Бити градитељ једног оваквог моста знак је да у свом срцу гајиш много љубави и разумевања.
Ученици наше школе показали су своје изузетне таленте и склоности ка стварању једне нераскидиве везе – моста, који спаја младост са искуством, прошлост са будућношћу и који, поплочан љубављу и разумевањем, продужава живот.
Први дан месеца октобра (1. октобар), обележава се као Међународни дан старијих особа. Повереник за заштиту равноправности расписао је конкурс за најбољи литерарни рад, ликовни рад и фотографију на тему ,,Мост разумевања-међугенерацијска солидарност”.
Ученици наше школе успели су да се издвоје као најбољи, у чак две категорије, у великој конкуренцији радова који су пристигли из целе Србије.
Лука Шешлија, ученик седмог разреда, освојио је прву награду у категорији литерарних радова на задату тему.
Анастасија Коруновић, ученица осмог разреда, освојила је другу награду у категорији ликовних радова на исту тему.
У њиховим радовима доминирају мотиви љубави, топлине и разумевања према старијим особама, нарочито, бакама и декама.
За свој велики таленат ученици ће бити награђени пригодним наградама на Светски дан детета, од стране Повереника за за заштиту равноправности.
Поносимо се својим надареним ученицима који су поред великог стваралачког талента, показали и велику хуманост и поштовање према старијима, тј. онима чије су нас руке храниле, одгајале, училе првим корацима и дале прве путоказе и најважније лекције у животу.
Честитамо Анастасији и Луки и желимо још много успеха!