Награђени ученици наше школе на свечаној додели награда у Скупштини РС

Награђени ученици наше школе на свечаној додели награда у Скупштини РС

Награђени ученици наше школе на свечаној додели награда у Скупштини РС

У четвртак, 9. децембра, ученици наше школе Лука Шешлија и Анастасија Коруновић, у пратњи својих родитеља, присуствовали су свечаној додели награда у Скупштини РС. Том приликом Лука и Анастасија добили су изузетно вредне награде.

Лука Шешлија, ученик седмог разреда, освојио је прву награду у категорији литерарних радова, док је Анастасија Коруновић, ученица осмог разреда, освојила друго место у категорији ликовних радова. Овогодишња тема литерарног и ликовног конкурса гласила је ,,Мост разумевања – међугенерацијска солидарност“. Конкурс је расписан од стране Повереника за заштиту равноправности.

Ученици су били у прилици да присуствују званичној Конференцији и свечаности, али и да и сами буду део ње. Пре почетка Конференције у холу Народне Скупштине, одржан је кратак музички програм и изложба дечијих радова пристиглих на конкурс.

Том приликом, ученицима и присутнима обратио се министар за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Ратко Дмитровић и изјавио да је једно од основних права детета, право да га заштитимо од негативних утицаја која ће да га формирају у лошег човека.

Конференцију је отворио председник Скупштине Србије Ивица Дачић, док су били присустни и министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, као и директорка УНИЦЕФ-а у Србији Дејана Костадинова. Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић овом приликом представила је и Посебан извештај о дискриминацији деце.

Након завршене Конференције и доделе награда ученицима, уследило је фотографисање са званичницима Владе Републике Србије.

Луки и Анастасији још једном честитамо на успеху и захваљујемо се што су ОШ ,,Свети Сава“ представили у најбољем светлу и потврдили да таленат и праве вредности увек побеђују.

Уједно, захваљујемо се и представницима Повереника за заштиту равноправности што препознају и награђују квалитет наших ученика, али и рад наших наставника.