Министар просвете Бранко Ружић посетио је реконструисани школски комплекс ОШ „Свети Сава“ у Бадњевцу

Министар просвете Бранко Ружић посетио је реконструисани школски комплекс  ОШ „Свети Сава“ у Бадњевцу

Министар просвете Бранко Ружић посетио је реконструисани школски комплекс ОШ „Свети Сава“ у Бадњевцу

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио је, данас, Основну школу „Свети Сава“ у издвојеном одељењу у Бадњевцу. У пратњи председника општине Баточина Здравка Младеновића, руководиоца Школске управе Крагујевац, Горана Јоксимовића, Снежане Ђорђевић, директорке ОШ „Свети Сава“, представника локалне власти и колектива ОШ „Свети Сава“, министар Ружић обишао је реконструисани школски комплекс у целости.

Реконструкција школског комплекса обухватила је потпуну реконструкцију старе и нове школе, зграду кухиње, уређење школског дворишта, ограде, али и изградњу помоћног објекта – котларнице.

Целокупну реконструкцију школског комплекса финансирала је Влада РС – Канцеларија за управљање јавним улагањима. Овакви пројекти, које финансира Канцеларија за јавна улагања, увек су предложени од стране локалних самоуправа. Општина Баточина заслужна је за добијање сагласности и за спровођење овог пројекта.

Радови на овом комплексу у потпуности су оправдали стручност, ефикасност и поштовање рокова, што говори о професионалном приступу и ангажовању свих учесника у пројекту.

Школа је опремљена и новим намештајем који је финансирало Министарство просвете, науке и технолошког развоја и новом рачунарском опремом коју је финансирала локална самоуправа.

Након обиласка школе, министар Ружић посветио је време и колективу ОШ „Свети Сава“ разменивши искуства која се односе на образовање у оваквим епидемиолошким условима, кроз кратак разговор. Уз жељу да овај почетак школске године буде успешан свима, како ђацима тако и запосленима, министар Ружић привео је посету општини Баточина крају.

У овој години завршена је и реконструкција ОШ „Свети Сава“ у Бадњевцу. Овакви пројекти и инвестирање у адаптацију школских објеката, у скоријој будућности, реализоваће се и у одељењу ОШ „Свети Сава“ у Брзану.

Задовољни новом, модерно опремљеном школом, школарци ОШ „Свети Сава“ у Бадњевцу  радосно су дочекали, нарочито овај, 1. септембар у новим учионицама, опремљеним по најновијим стандардима, спремни да крену у нове походе и у низање нових успеха у овој школској години.