Међународни  Дан девојчица у ИКТ сектору

Међународни  Дан девојчица у ИКТ сектору

Међународни  Дан девојчица у ИКТ сектору

Међународни  Дан девојчица у ИКТ сектору реализован је и  ове године у  организацији УПЖ Србије.  Ученице наше школе учествовале су у  активностима  које су предвиђене  овим пројектом:
-Такмичење за најбољи видео рад „ Ухвати идеју“
– Онлајн групна посета компанији и учешће у креативној  радионици  Компаније А1
О самом пројекту ученице су рекле следеће:
    Са циљем да дамо  свој допринос обележавању  Дана девојчица „ ухватили смо“  идеју  и покушали  да учење учинимо  што забавнијим и ефикаснијим. Определили  смо  се да искористимо беспалтне апликације на паметан начин. Коришћењем апликације Лино-ит,  осмислили смо  платформу  за припремање Завршног испита.
  Направили  смо  бесплатно, дигитално  окружење које се састоји од низа доступних линкова, уз помоћ којих се сви предмети на Завршном испиту могу обнављати поступно, по  разредима, нивоима и областима. Рад је настао у оквиру предложене теме „ Развој идеје  и како нам дигитални  алати  помажу  у томе“. Неки  од циљева били су  нам  да покажемо  како учење за Завршни испит није баук и да  виртуелно  окружење  и те како може учење да учини ефикаснијим, занимљивијим и креативнијим. Бавећи  се припремањем Завршног испита, тестирали  смо  и своју  креативност  кроз уређење платформе. Поделили смо  искуство  из овог пројекта са неколицином својих вршњака и наишли  на велико  одобравање у смислу да сада, све оно  што  им је потребно  и што углавном и користе  кроз обнављање градива, могу да пронађу  на једном месту, без сувишног сурфовања по интернету.
    Драго нам је да смо  добиле  прилику  да учествујемо  у овом такмичењу и надамо  се да ћемо  остварити добар допринос.
Наша платформа за Завршни испит  налази се на овом линку:
Тим Светосавци  ( Емилија Тодоровић и Јања Стојмировић)
  Велико  интересовање и креативност, наше ученице: Емилија Тодоровић, Јања Стојмировић, Ива Антанасковић, Нађа Јанковић, Елена Живковић и Лара Стојановић  показале су и у онлајн радионици у оквиру које су истраживале нове платформе и решавале бројне креативне задатке.