Крос РТС-а ,,Кроз Србију”

Крос РТС-а ,,Кроз Србију”

Крос РТС-а ,,Кроз Србију”

Традиционални крос РТС-а одржан је у петак, 13. 05. 2022. године са почетком у 10:00 часова на фудбалском стадиону „Слоге“за ученике из Баточине, за ученике у Брзану, Бадњевцу, Милатовцу, Прњавору, Жировници, Доброводици, Кијеву, Црном Калу и Солилу у дворишту школа.

На кросу је учествовало 653 ученикa, остали  ученици су на кућном лечењу и део ученика млађих разреда је на рекреативној настави на Дивчибарама.

Крос је протекао у спорском и такмичарском духу, без повреда учесника,била је обезбеђена и медицинска екипа, са возилом хитне помоћи .

Организацију и реализацију кроса по протоколу Стручног већа за физичко васпитање извели су наставници Биљана Милановић и Ненад Мркаљ  у Баточини и Брзану,  уз подршку разредних старешина свих разреда, педагога, учитеља и ученика волонтера и наставник Владимир Милутиновић у Бадњевцу.

После сваке трке, ученици су награђени дипломама за освојено прво место. Стручно веће физичког васпитања честита свим награђеним ученицима и захваљује се на сарадњи колегама.