Крај Дечије недеље 2021.

Крај Дечије недеље 2021.

Крај Дечије недеље 2021.

Дечија недеља слави право деце да уживају у детињству и младости и то је посебна прилика да деца покажу своје таленте, вештине и способности. Недеља је, седми дан Дечије недеље, уједно и дан који најављује и крај обележавања овогодишње 32. манифестације. Упркос ограничењима која су нам наметнута од стране овог немилог вируса, Дечија недеља је и ове године била шарена, весела и лепа, баш као и свака претходна.

Дечија недеља сваке године повезује важне актере у области заштите дечијих права. Успешном сарадњом државе и других професионалних организација са школским установама и целокупним образовним системом остварује се и циљ ове традиционалне манифестације. Вођени основним документом – Конвенцијом о правима детета (1989), планиране су и спроведене активности које се из године у годину прилагођавају потребама и проблемима деце, не само и Србији већ и у читавом свету.

Овогодишњи слоган ,,Дете је дете да га волите и разумете“, навео је све нас да се замислимо над дечијим питањима, недоумицама, проблемима, нарочито, над дечијим страховима и покушамо да их разумемо. На тај начин, пружићемо им подршку, не само у одрастању, већ и у остваривању свих својих права.

Љубав и разумевање које пружамо деци представљају основу будућности, која се темељи на  здравом, сигурном и подстицајном окружењу. Такво окружење отвара могућност остварења свих дечијих циљева и испуњење свих потреба.

Доказали смо и ове године, спровођењем бројних активности у нашој школи, да је у средишту друштвених настојања дечија срећа, коју не може и не сме ништа покаварити. Од понедељка до петка ориле су се нашом школом песма и дечија граја. Успешно организована још једна Дечија недеља завршена је на радост и срећу наших ђака.

У ишчекивању наредне Дечије недеље, остаћемо радосни и весели, уз евоцирање утисака и успомена из ове године.