Излет до Београда са ученицима из Чешке

Излет до Београда са ученицима из Чешке

Излет до Београда са ученицима из Чешке

Среда, 20.09.2023. године, у оквиру међународног Еразмус програма, била је предвиђена за посету ученика и наставника из Чешке неким од знаменитости Београда.

Пре излета, ученици наше школе одржали су презентацију на тему историје и културе Србије и Београда, како би гости из Чешке били упознати са садржајима излета. На дан излета за Београд је кренуло укупно 34 ученика и 5 наставника из двеју земаља међу којима су били и наставница српског језика и књижевности Анђелка Јанковић и професор разредне наставе Милан Милошевић, који су били од велике помоћи у организацији излета у покровитељству наше школе.

Ученици су најпре посетили ,,Српску академију наука и уметности”. Ова посета је унапред најављена, те нас је љубазна Наташа Васић, запослена у Академији, провела кроз просторије и испричала нам о богатој историји и значају ове институције. Ученици су, такође, посетили и легате познатих писаца и научника, имали јединствену прилику да буду и и свечаној сали, а на крају су посетили и галерију слика.

У наставку излета ученици су посетили Калемегдан, а затим и зоолошки врт. На крају дана посећен је и храм Светог Саве.

Био је ово врло испуњен дан, како историјом и културом, тако и дружењем, које ће дуго памтити ученици и наставници из Чешке и Србије.