Знање куца на врата – стручно усавршавање наших наставница у Барселони

Знање куца на врата – стручно усавршавање наших наставница у Барселони

Знање куца на врата – стручно усавршавање наших наставника у Барселони

Наша основна школа „Свети Сава“ стекла је право на Еразмус акредитацију од 1. фебруара 2023. године. Еразмус акредитација одређена је трајањем на период од четири године,  до 31.12.2027. године.

Реализација прве мобилности у оквиру овог пројекта биће у периоду од 02. октобра до 07. октобра, где ће представнице наше школе Ивана Аранђеловић Томић и Катарина Станковић  имати част да похађају обуку под називом “A European school for all children” у Барселони.

Први од два циља које ћемо развијати кроз похађање обуке је афирмација мултикултурализма и толеранције међу ученицима. Кроз разнолике активности, дискусије и радионице, наши учесници ће имати прилику да се упознају са различитим културама и да размењују искуства са учесницима из других земаља. Ова интеракција ће створити осећај дубљег разумевања различитости и значаја инклузивног образовања.

Други циљ који ћемо покрити је  развијање дигиталне писмености и функционалне примене ИКТ-а код ученика и наставника. На курсу ће наши учесници имати прилику да уче о различитим ИКТ алатима и начинима на које могу бити употребљени у образовању. Биће истакнути примери успешне примене ИКТ алата за подршку ученицима с различитим потребама.

 

Долазак у Барселону и учешће у обуци “A European School for all Children” преко Еразмус акредитације је велики корак напред у постигнућу наших пројектних циљева. Ово искуство ће обогатити наше знање и разумевање у областима мултикултурализма и употребе ИКТ алата у образовању. Сматрамо да ће ова искуства и стечено знање имати дугорочне користи за нашу школу и ученике.

 

Хвала Еразмус програму и организаторима пројекта на овој вредној прилици за учење и размењивању искустава. Са надом да ћемо наставити са радом на подржавању инклузивности и мултикултурализма у нашој школи, шаљемо најсрдачније поздраве из Барселоне.