Заједнички час са ученицима из Индонезије

Заједнички час са ученицима из Индонезије

Заједнички час са ученицима из Индонезије

 У среду, 5.10.2022. године, ученици 4. разреда ОШ ,,Свети Сава” у Баточини – ИО  у Жировници су имали заједнички час енглеског језика  са ученицима приватне школе Мs Moni’s English Club из Џакарте.
На почетку часа су се ученици представили једни другима,разговарали о себи  и о томе колико имају година,одакле су и каквих боја им је застава,из које државе долазе.
Наставница енглеског језика Маја Лакетић се представила деци као и наставница Мон Ни из Индонезије. На часу су ученици  међусобно разговарали о спорту, традиционалној храни у Србији и омиљеном хобију. Имали су могућност да чују и науче нека нова јела која се  традиционално спремају и служе у Индонезији. Учитељица и одељењски старешина Милица Павловић је кординирала и активно комуницирала  на енглеском језику, пружајући подршку својим ученицима. На крају часа смо сви заједно отпевали песмицу о ,,Пауку” .
Овај час је  имао за циљ да деца побољшају своје комуникацијске вештине, чују нешто о другој култури,  да се ослободе  треме и добију самопоуздање  док говоре на енглеском језику.
Час је реализован уз помоћ апликације Zoom.