ЗАСАДИ ДРВО – Акција садње стабала у школском дворишту у Баточини и у Бадњевцу

ЗАСАДИ ДРВО – Акција садње стабала у школском дворишту у Баточини и у Бадњевцу

ЗАСАДИ ДРВО – Акција садње стабала у школском дворишту у Баточини и у Бадњевцу

Највећа акција садње стабала у Србији “Засади дрво” покренута је 2019. године и има за циљ очување здраве животне средине, као и одрживи развој друштвене заједнице. Поред пошумљавања, тим “Засади дрво” бави се и едукацијом и подизањем свести јавности о значају шума.
Трећи циклус пројекта „Засади дрво“ под називом „Четири годишња доба“, званично је почео 3. септембра 2021. године, догађајем у Ботаничкој башти „Јевремовац“. У оквиру ове сезоне која траје до априла 2022. године, планирана је садња од 200.000 садница широм Србије, а у фокусу ће бити најмлађи, јер је њихово укључивање у овакве акције веома важно како бисмо им приближили природу.
У оквиру пројекта „Засади дрво“ реализују се и активности „Гледај како растемо“ које су првенствено намењене подизању степена информисаности и образовања деце и ученика о значају очувања животне среднине, садњи садница и њиховом одржавању, као и начину на који треба да брину о природи. У оквиру овог дела Пројекта једна од активности је садња садница од стране ученика првог разреда.
У четвртак, 24. 2. 2022. године, акција садње стабала белог бора успешно је спроведена у ОШ ,,Свети Сава” у Баточини и Бадњевцу, и у њој су учествовали ученици првог разреда са својим учитељицама. Садњом стабала, оплемењено је школско двориште, а ученици задовољни својим учешћем у овој, за природу, важној активности.