Екскурзија 3. разреда -Београд

Екскурзија 3. разреда -Београд

Дана 28. 05. 2024. године спроведена је екскурзија за ученике 3. разреда ОШ ,,Свети Сава“ из Баточине, за ученике матичне школе одељења  III/1 са учитељицом Сузаном Димитријевић, III/2 са учитељицом Драгицом Митић и одељењем III разреда из Бадњевца са учитељицом Горицом Младеновић, на релацији Баточина – Београд – Баточина. На екскурзију је кренуло укупно 52 ученика.

Прво одредиште је било Ботаничка башта ,,Јевремовац“ у Београду где су ученици подељени у две групе имали прилику да слушају занимљива и садржајна предавања у вези са биљкама, које су имали прилику да виде. Предавачи, запослени у ботаничкој башти, одговарали су на питања ученика, трудећи се да им укажу на значај очувања и неговања биљака, а сама предавања била су прилагођена узрасту ученика.

По обиласку Ботаничке баште, уследила је посета Калемегдану. Најпре су ученици саслушали предавање водича у вези са историјатом тврђаве. Након тога ученици су имали слободно време за опуштање и шетњу у доњем делу Калемегдана уз пратњу и надзор својих учитеља. Ученици су затим ручали у ресторану близу Калемегдана.

Након ручка, ученици су имали прилику да посете храм Светог Саве, а затим су кренули на Авалски торањ. Ученици су најпре уживали у импозантном погледу, а остатак времена провели су на оближњем дечјем игралишту дружећи се под надзором учитеља.

Време их је максимално послужило, ученици су посетили све планиране садржаје, а међусобна сарадња учитеља, стручног вође пута и представника агенције била је одлична.

Након екскурзије, спроведена је анкета за ученике и резултати те анкете су следећи:

Све реализоване посете и обиласци  оцењени су просечном оценом 5. Однос учитеља према ученицима такође је добио највишу оцену, као и однос вође пута према ученицима и представника агенције.

На питање шта вам се највише допало на екскурзији ученици су наводили различита места која су обишли, али је највећи број ученика навео да им се највише допао Калемегдан, затим Авалски торањ, храм Светог Саве и ботаничка башта. Ученици су одговорили да не би мењали ништа. Сви анкетирани ученици дали су оцену  5 за целокупну екскурзију.