Екипе које су учествовале у Мађународном дану девојчица у ИКТ-у

Екипе које су учествовале у Мађународном дану девојчица у ИКТ-у

У такмичењу ,,Ухвати идеју”, које је организовало Удружење пословних жена, поводом обележавања Међународног дана девојчица у ИКТ-у наша школа је узела учешће и пријавила чак три екипе.

Прву екипу под називом GO GAME чине: Даница Јовановић, Сара Милошевић и Марија Величковић. Њихова идеја је била друштвена игра под називом ,,Wonder Woman”, која промовише успешне жене у свим сферама. Другу екипу под називом CYBERSAFETY чине: Емилија Јевтић, Теодора Симоновић и Милица Димитријевић. Њихова идеја односи се на подизање свести људи о опасностима које вребају на интернету и о безбедности људи на интернету и носи назив ,,Живот у виртуелној стварности”. Трећу екипу под називом WAY TO PLAY  чине: Теодора Стојановић, Софија Митић и Николина Милутиновић. Њихова идеја је друштвена игра по називом ,,Hyperrace”, намењена ученицима који раде по инклузивном плану и програму и ученицима нижих разреда основне школе. Веома је слична игри ,,Не љути се човече, с тим што има картице са питањима и изазовима.

Њихове идеје можете видети у видео снимцима, који трају 90 секунди како су пропозиције такмичења и налагале:

https://youtu.be/fACJxBafNIM

У конкуренцији од чак 60 екипа, наша екипа  CYBERSAFETY је ушла у само  финале такмичења.  Поносимо се својим ученицама чије идеје и креативност већ сада долазе до изражаја. Верујемо да ће у будућности наше ученице имати још више успеха у развоју својих оригиналних идеја.