Други дан посете ученика и наставника из Чешке нашој школи

Други дан посете ученика и наставника из Чешке нашој школи

Други дан посете ученика и наставника из Чешке нашој школи

Други дан посете ученика и наставника из Чешке нашој школи протекао је у комбинацији активности на отвореном, посете представника Министарства просвете и интегративне наставе.

 

Најпре су наставница српског језика и књижевности Биљана Мрдаковић и вероучитељ Владимир Петровић повели госте наше школе до цркве у Баточини. Био је то корелацијски час у склопу Великогоспојинских свечаности са ученицима 6. разреда. У цркви је вероучитељ отпевао два тропара посвећена Богородици, а касније су наставнице из Чешке од наставника из Србије добиле симболичне крстиће, док је свештеник свој деци поделио мале иконе осликане на картону.

 

Након ове активности нашу школу су посетили руководилац школске управе у Крагујевцу, Горан Јоксимовић и саветница Маја Марковић. Наставница енглеског jезика Марија Јовић Стевановић их је упознала са текућим пројектом и напоменула да нам је ово четврти Еразмус пројекат, а да од октобра крећу још два. Ученици из Чешке су затим одржали презентацију о Чешкој, свом месту и својој школи на енглеском језику. Руководилац и саветница су изразили задовољство предвиђеним активностима у оквиру пројекта и охрабрили нас да наставимо са међународном сарадњом на различитим пољима.

 

У наставку посете присуствовали су угледном часу математике ,,Escape room” наставнице Валентине Радевић где су ученици, како из Чешке тако и из наше школе, кроз Гугл упитнике и интегративну наставу која је обухватала више предмета обнављали научено. Приметна је била сарадња ученика из двеју школа и активно коришћење енглеског језика, како би успешније решавали задатке и дошли до циља. Час се завршио занимљивом активношћу на три језика: чешком, српском и енглеском, где су ученици од добијених речи формирали мотивациону поруку ,,Знање је снага будућности”, која ће обележити не само овај час и дан, већ и будуће активности ученика и наставника наше школе и школа партнера у пројектима.