Други дан обуке „ICT Tools for a Creative and Collaborative Classroom“ Teachers Academy у Фиренци

Други дан обуке „ICT Tools for a Creative and Collaborative Classroom“ Teachers Academy у Фиренци

Други дан обуке „ICT Tools for a Creative and Collaborative Classroom“ Teachers Academy у Фиренци

Другог дана мобилности, 24. октобра 2023. године,  наставнице Анђелка Јанковић и Наташа Васић обишле су галерију Уфици, која садржи делове уметничке колекције Медичијевих. Колекција је изложена хронолошки, од првих почетака ренесансе из XIII века, а посетиоце из целог света највише привлаче дела Каравађа, Рембранта и Канелета из XVII и XVIII века. Туристе  посебно одушевљава Ботичелијево Рођење Венере из 1485. године и дело Пролеће, настало око 1480. године.

Након културних активности, у поподневним сатима, уследио  је наставак обуке и упознавање полазника  са апликацијама Canva и Trello.

Коришћење апликације Canva у настави може значајно обогатити наставу и помоћи наставницима да креирају ефикасне и визуално привлачне материјале за ученике. Ова апликација је прилагодљива за различите намене укључујући часописе, презентације, квизове и још много тога. Canva  омогућава лако дељење материјала са ученицима и другим наставницима и  олакшава сарадњу на пројектима у настави. Најбитнија предност ове апликације је прилагођавање наставних материјала различитим стиловима учења и потребама ученика.

Коришћење апликације Genially у настави доноси низ предности, јер омогућава креирање интерактивних и визуално привлачних едукативних материјала, који могу побољшати ангажовање ученика и олакшати разумевање сложених концепта. Апликација нуди богате визуалне ефекте, анимације и мултимедијалне садржаје, који чине наставне материјале атрактивним и занимљивим  и може значајно унапредити наставни процес, повећати укљученост ученика и омогућити наставницима да свакодневно користе иновативне наставне методе. На овај начин је могуће прилагодити материјале различитим стиловима учења, укључујући визуелне, аудитивне и кинестетичке ученике. Све ово подстиче креативност и изражавање, што је корисно за развој критичког размишљања и комуникационих вештина код ученика.