Други дан мобилности учесници Еразмус+ пројекта ,,Skill by Skill up to Success” провели су у природи

Други дан мобилности учесници Еразмус+ пројекта ,,Skill by Skill up to Success” провели су у природи
Други дан мобилности учесника Еразмус+ пројекта ‘Skill by Skill up to Success’ протекао је у духу идеје пројекта – у природи.
Ученици и наставници из пет држава учесница посетили су приватну школу ‘Тавни’ смештену у шуми. Овај необичан концепт обухвата учионице и просторије школе у неколико мањих објеката у природи. У близини тих објеката су игралишта за спортове на отвореном у којима су наши ученици уживали са пријатељима из других земаља, а придружили су им се и наставници. Ученици ове школе често имају часове на отвореном и уче кроз практичне активности. Такође развијају еколошку свест и свесрдно помажу запосленима у организацији дневних активности.
Подељени у групе, са наставницима и ученицима ове школе, наши ученици су имали прилику да се током шетње кроз прелепу шуму овог краја опробају у различитим активностима: решавању ребуса, брзалицама на различитим језицима, истраживању биљака, играма спретности, грађењу скровишта од дрвета и многим другим. Након шетње, ученици су се опробали у кувању у природи, а затим су уследили дружење и ручак у прелепом амбијенту.
У поподневним сатима, родитељи ученика школе домаћина из места Толче организовали су дружење свих ученика уз ватру, а наставници су разговарали о детаљима следеће мобилности, која је планирана за Србију када ће наша школа угостити ученике и наставнике из других држава.