Друга недеља посете ученика и наставника из Чешке

Друга недеља посете ученика и наставника из Чешке

Друга недеља посете ученика и наставника из Чешке

Почетак друге недеље боравка ученика и наставника из Чешке у нашој школи обележила је посета Бора лавиринту у понедељак, 18.09.2023. године, где су ученици најпре имали едукативну истраживачку активност у кући Хобита. Затим су остатак слободног времена провели истражујући сам лавиринт и све остале занимљиве садржаје, које овај забавни простор пружа. Овом приликом желимо да се захвалимо запосленима у Бора лавиринту на срдачној добродошлици у оквиру овог Еразмус пројекта.

 

У наставку дана, ученици и наставници из Чешке, заједно са ученицима и наставницима из наше школе, уживали су у богатом културно-уметничком програму у Културном центру ,, Доситеј Обрадовић” у Баточини, у оквиру „Дана азербејџанске културе у Баточини“ приређено је Вече националне музике Азербејџана. Сјајном интерпретацијом вече је песмом обојила Јасмина Трумбедаш, првакиња опере Народног позоришта Београд, певајући о Азербејџану. Пратио је дечји хор „Нађи своју звезду“ Дечјег културног центра Београд, под диригентском палицом Снежане Деспотовић и клавирском пратњом Вање Шћепановића. Традицију нашег краја кроз игру и песму представило је Удружење за неговање традиционалне културе „Шумадија“ Баточина.

Сутрадан су, осим часовима редовне наставе, гости из Чешке присуствовали и ликовној радионици у организацији наставнице математике Валентине Радевић и наставника ликовне културе Дарка Димитријевића. Мотив коцке био је тема која је повезивала два наставна предмета, а ученици су кроз практичан рад развијали своје уметничке вештине и естетске компетенције.