Учешће наших ученика на државном првенству у атлетици

Учешће наших ученика на државном првенству у атлетици

Учешће наших ученика на државном првенству у атлетици

После успешног наступа на окружном такмичењу у Крагујевцу и међуокружном у Чачку, ученици наше школе изборили су право да наступају на државном првенству у атлетици.   Такмичење је одржано на атлетском стадиону у Сремској Митровици 19.05.2021. године у конкуренцији  ученика основних школа из целе Србије.

Нашу школу представљали су у мини атлетици (5. и 6. разреди) на 300м ученик Андреја Јевтић 6/2 и у атлетици (7. и 8. разреди) у скоку у вис Милица Цалић 8/1 у пратњи наставника Ненада Мркаља.

Државно првенство окупило је најбоље ученике из целе Србије у тркачким, скакачким и бацачким дисциплинама који су се такмичили појединачно или екипно. Тако да је атмосфера на такмичењу и поред лошег времена била изваредна.

Иако смо по први пут наступали на овако великом догађају нисмо остали без вредних резултата. Ученица Милица Цалић у конкуренцији четрнаест девојчица са прескочених 130цм освојила је 9 место, док је ученик Андреја Јевтић у конкуренцији седморице дечака освојио 4 место са заостатком од свега 3 стотинки од треће пласираног такмичара.

Утисак је да и поред јаке конкуренције остварни  резултати су више него одлични и може се рећи да смо могли и много више.

То “много више” остављамо за наредно такмичење у жељи да се поново такмичимо са најбољима из Србије.